Ombord på bussen fanns 50 passagerare, varav 15 omkom omedelbart, rapporterar Bangkok Post. Foto: TT

Många döda i bussolycka i Thailand

Uppdaterad
Publicerad

En svår bussolycka inträffade natten mot torsdag, svensk tid, i nordöstra Thailand. Minst 19 personer omkom efter att bussen först kolliderat med en lastbil och sedan av från vägen och in i ett träd.

Olyckan inträffade i provinsen Nakhon Ratchasima, i nordöstra Thailand. Enligt tidningen Bangkok Post rör det sig om en dubbeldäckare som ska ha varit på väg nedför en relativt kuperad del av motorväg 304, i närheten av nationalparken Khao Yai.

Den mötande lastbilen ska ha haft vissa problem med att ta sig upp för samma backe. När de båda möttes var kollisionen ett faktum och båda fordonen körde av vägen och in i träd.

Omkom omedelbart

Ombord på bussen fanns 50 passagerare, varav 15 omkom omedelbart, rapporterar Bangkok Post. Ytterligare fyra ska ha avlidit på sjukhus, enligt tidningen.

Cirka 35 personer har skadades i olyckan. Gunnar Vrang på UD:s presstjänst säger till SVT att man ännu inte vet om några svenskar finns bland de döda eller skadade, men saken undersöks.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.