Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En vägg och delar av moskén kollapsade av explosionen. Många har dött eller skadats. Foto: Bilwal Arbab/RPA/TT

Många döda och skadade i explosion vid moské i Pakistan

Uppdaterad
Publicerad

Minst 47 personer har dött och omkring 150 har skadats när en självmordsbomb detonerade vid en moské i Peshawar, uppger polisen i Pakistan. En av moskéns väggar kollapsade och flera personer befaras vara fast under rasmassorna.

Flera hundra personer hade samlats för bön vid moskén i staden Peshawar i nordvästra Pakistan när en detonation ägde rum.

Några timmar efter dådet uppger talibanrörelsen i Pakistan att de utförde dådet. Dödstalen har skrivits upp flera gånger allt efter att man hittat fler döda i rasmassorna, vid 15.30 svensk tid uppger myndigheter i Pakistan att 47 personer ha dött.

Flera svårt skadade

Omkring 150 personer uppges vara skadade, 10 till 15 av dem är i kritiskt tillstånd, enligt Lady Reading Hospital som tagit emot de skadade.

Moskén ligger i norra delen av Peshawar, i ett område där polisens högkvarter ligger, många av de skadade är poliser som var på plats för att be.

Premiärminister Shahbaz Sharif fördömer dådet och lovar hårda åtgärder mot dem som ligger bakom det.

Texten uppdateras

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.