Foto: TT

Många skadade i spårvagnsolycka i London

Uppdaterad
Publicerad

Över 50 personer ska ha förts till sjukhus med ambulans i London efter en spårvagnsolycka, enligt Reuters. Enligt polisen har fem människor mist livet.

Olyckan ska ha skett i södra London vid sjutiden på onsdagsmorgonen, svensk tid, nära hållplatsen Sandilands i Croydon.

Människor som befann sig i närheten vittnar om hur de hört en kraftig smäll, och TV-bilder visar hur spårvagnen ligger på sida tvärs över spåren nära en korsning.

Dödsoffer har krävts

– Ett antal personer har fört till sjukhus och det ser tyvärr ut som om ett antal liv gått förlorade, säger Robin Smith vid British Transport Police.

Enligt Reuters, som hänvisar till polisen, har fem människor dött i olyckan.

I ett uttalande bekräftar Londons ambulanstjänst att 51 människor har förts till sjukhus, en del av dessa med allvarliga skador. De uppmanar också allmänheten att bara ringa larmsamtal vid akuta händelser.

Borgmästare Khan beklagar

Londons borgmästare Sadiq Khan säger i ett uttalande att hans tankar är med alla inblandade i olyckan.

Det är fortfarande oklart vad som orsakat olyckan som drabbat Londons enda kvarvarande spårvagnslinje, som varje år har 27 miljoner resenärer.

Mer info kommer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.