Foto: TT

Många skjutna på nattklubb i Cincinnati

Uppdaterad
Publicerad

Minst en person har dött och 15 skadats vid en skjutning på en nattklubb i Cincinnati. Gärningsmannen är fortfarande på fri fot. I nuläget finns inget som tyder på att det rör sig om en terrorattack.

– Vi är mitt i en mycket fruktansvärd händelse, säger polisen Paul Neudigate.

Händelsen inträffade på nattklubben Cameo på Kellogg Avenue i Linwood, Ohio, strax efter klockan 01, lokal tid (07 svensk tid), uppger WLWT5.

Offren har förts till fyra sjukhus i området. Tillståndet ska vara livshotande för flera av de skjutna och flera av dem opereras, enligt polisen.

– Vi är mitt i en mycket fruktansvärd händelse som inträffade på nattklubben med flera offer. Det kommer att bli en lång natt för vår mordenhet, säger Paul Neudigate på polisen i Cincinnati till WLWT5.

Hundratals personer ska ha befunnit sig inne på klubben när skjutningen inträffade. Paul Neudigate kallar det för en ”kaotisk brottsplats”.

– Många av dem flydde, tyvärr. Många av vittnena flydde, men alla som vi kan identifiera förhörs, säger han.

Ingen gripen

Än så länge har ingen person gripits, skriver ABC News. Polisen trodde inledningsvis att det rörde sig om flera skyttar, men tror nu att det handlar om en ensam person. Man har inget bra signalement att gå efter, eftersom vittnen uppges vara ovilliga att samarbeta.

I nuläget finns inget som tyder på att det rör sig om en terrorattack, uppger Eric Franz på Cincinnatipolisen till CNN.

– I nuläget är det oklart exakt vad som ligger bakom skjutningen, säger poliskapten Kimberly Williams enligt Reuters.

Stora delar av Kellogg Avenue har spärrats av, skriver Local12.com.

Tidigare skjutning

2015 skadades tre män vid en skjutning utanför samma nattklubb, har Fox19 Now tidigare rapporterat. Enligt polisen har nattklubben ”haft en del utmaningar tidigare”, skriver WLWT5 på Twitter.

– Vi är medvetna om det. Den har haft en del utmaningar tidigare, säger Paul Neudigate.

Han säger att skjutningen är en av de mest omfattande han varit med om under sina mer än 20 år hos polisen.

Inga skadade svenskar

Svenska UD har än så länge inga uppgifter om skadade svenskar.

– Ambassaden har kännedom om händelsen i Ohio och följer utvecklingen. De har ingen information om drabbade svenskar. Om man är på plats får man gärna höra av sig till sina anhöriga och följa de lokala myndigheternas instruktioner, säger Katarina Byrenius Roslund på UD:s presstjänst.

Händelsen inträffade på nattklubben Cameo i Cincinnati. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.