Man gripen efter motorsågsattack i Schweiz

Uppdaterad
Publicerad

Strax innan 21 på tisdagskvällen bekräftade polisen i Schaffhausen för den schweiziska tidningen Blick att den 51-årige mannen som gick till attack och skadade flera människor med en motorsåg har gripits. Mannen greps nära den lilla orten Thalwil söder om Zürich, 63 kilometer från Schaffhausen.

Schaffhausen, en mindre stad i Schweiz nära gränsen till Tyskland, skakades när en 51-årig man på måndagen gick till attack mot civilbefolkningen med en motorsåg. Fem personer skadades, varav en allvarligt.

Dömd för vapeninnehav

Mannen är hemlös och känd hos polisen sedan tidigare. Han har dömts för vapeninnehav två gånger. Enligt schweiziska medier bodde mannen i sin bil i en skog utanför staden under de tre veckorna närmast innan dådet.

Motivet till attacken har fortfarande inte klarlagts men polisen utesluter att attacken rör sig om ett terrordåd. Platsen där mannen gick till attack var en lokal sjukförsäkringskassa och minst en medarbetare skadades av mannen.

Enligt tidningen bekräftar polisen endast att mannen gripits och kommer att hålla presskonferens på onsdag förmiddag klockan 10.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.