Entrén till den heliga stolens ambassad i Rom. Arkivbild. Foto: Alessandra Tarantino/AP/TT

Hittade människoben kopplas till försvunnen dotter

Uppdaterad
Publicerad

Benrester som tros tillhöra en ung flicka som försvann 1983 har upptäckts i Vatikanens ambassad i Rom, uppger Vatikanstaten. Flickans försvinnande har varit ett mysterium i Italien i över 30 år.

Rättsmedicinska experter ska försöka avgöra om de kan tillhöra en femtonårig dotter till en Vatikananställd. Hon försvann 1983.

Upptäckten gjordes i samband med ett renoveringsarbete i byggnaden, som ligger i närheten av konstmuseet Galleria Borghese. Flickans försvinnande har sedan det inträffade varit ett stort mysterium i Italien.

Kopplats ihop maffiaboss

Första tiden efter händelsen misstänkte man att fallet hade koppling till en okänd persons försök att frige den man som fängslats efter ett mordförsök på dåvarande påven Johannes Paulus II år 1981.

2005 hamnade flickans försvinnande på löpsedlarna igen i samband med ett samtal till en tv-show. En anonym person ringde in och berättade att hemligheten bakom kidnappningen var begraven tillsammans med en maffialedare som styrde i Roms undre värld på 1980-talet, rapporterar Reuters. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.