Moncef Marzouki Foto: TT

Marzouki vägrar erkänna sig besegrad

Uppdaterad
Publicerad

Den tidigare premiärministern, favorittippade Beji Caid Essebsi, har utropat sig som segrare i presidentvalet i Tunisien. Men hans motkandidat, den sittande övergångspresidenten Moncef Marzouki, vägrar att erkänna sig besegrad.

– Att utropa segern var odemokratiskt och vi bör vänta om vi vill vara en stat som respekterar rättssäkerheten, säger Marzouki enligt BBC.

Kort efter att vallokalerna stängt i går utropade sig Essebsi till segrare. Vallokalsundersökningar gav honom drygt 55 procent av rösterna, men ett officiellt valresultat väntas inte komma förrän i kväll.

Valet är det första fria presidentvalet i landet sedan 1956. Valkampanjen har präglats av smutskastning, Essebsi har bland annat vägrat debattera med sin motståndare och kallat honom för ”extremist”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.