Tillhörigheter till 166 människor hittades i en massgrav i Mexiko. Foto: AP/TT

Massgrav med över 100 kvarlevor funnen i Mexiko

Uppdaterad
Publicerad

Kvarlevor efter minst 166 människor har hittats i en massgrav i delstaten Veracruz i östra Mexiko, uppger delstatsåklagare Jorge Winckler.

Det är en av de största massgravarna som har hittats ilandet. Graven finns i delstaten Veracruz centrala delar, menmyndigheterna går av säkerhetsskäl inte ut med den exakta platsen,säger Winckler.

Utredare har hittat 200 klädesplagg, 144 id-kortoch andra personliga tillhörigheter sedan arbetet inleddes den 8augusti. Enligt analyser handlar det om minst 32 stycken separatagravar som är minst två år gamla.

30 000 rapporterade saknade

Delstaten Veracruz, därhamnstaden med samma namn ligger, har en historia av korruptpolitik och våldsamma konflikter mellan drogkarteller.

För lite mer än ett år sedan upptäckte polisen en annan massgrav i området, där kvarlevor från omkring 300 människor påträffades. Enligt hjälporganisationer och myndigheter i landet är uppemot 30 000 personer rapporterade försvunna i regionen, rapporterar CNN.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.