Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Mike Bouchard, sheriff i Oakland County, om skjutningen. Foto: AP

Flera barn skjutna vid vattenlekplats i USA

Uppdaterad
Publicerad

Nio personer, varav flera barn, har skadats i en skottlossning vid en vattenlekplats i en park i Michigan i USA.

En åttaårig pojke har livshotande skador efter att han skjutits i huvudet.

Skjutningen inträffade på en vattenlekplats , dit många lördagslediga familjer sökt sig för att svalka sig i eftermiddagshettan. Nio personer skadades, varav minst två barn, rapporterar nyhetsbyrån AP.

En åttaåring pojke träffades i huvudet och har livshotande skador. Enligt Michael Bouchard, sheriff i Oakland County, blev även två av pojkens familjemedlemmar skjutna – en av dem fyra år gammal.

Det är ännu oklart hur allvarligt skadade de övriga offren är.

Polis larmades till vattenlekplatsen i en stadspark i Detroitförorten Rochester Hills – en plats med halkfri yta där man kan sätta på fontäner och vattenspridare att leka i – strax efter klockan 17 lokal tid.

”Slumpmässigt”

28 skott avfyrades, enligt Michael Bouchard. Han uppger att skytten körde till platsen i en bil, steg ur och sköt mot lekplatsen.

– Det verkar väldigt slumpmässigt. Ingen koppling till offren, säger Bouchard, rapporterar BNO News.

Initialt uppgav polisen att uppemot tio personer hade skadats, men siffran justerades efter att antalet skadade bekräftats av sjukhusen i området.

Skytten död

Den misstänkte skytten påträffades i ett hus i närheten, som omringades av insatsstyrkan. Personen hittades senare död efter att ha tagit sitt eget liv, uppger polisen enligt flera medier.

Rochester Hills ligger omkring två mil söder om Oxford, där en 15-åring sköt ihjäl fyra high school-elever 2021. Michael Bouchard kallar skjutningen i vattenlekparken för ”ett slag i magen”.

– Vi har gått igenom så många tragedier. Vi har knappt tagit in det som hände i Oxford, och nu har vi ännu en tragedi att hantera, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.