21-åriga Mélanie Ségard med Downs syndrom presenterade delar av en väderprognos i den franska tv-kanalen France 2.

TV: Mélanie med Downs syndrom uppnådde sin dröm

Mélanie Ségard livslånga dröm gick i uppfyllelse – hon fick chansen att vara meteorolog i TV.
Det hela blev verklighet efter att hon startat en Facebook-kampanj som en del i att synliggöra och sprida kunskap om Downs syndrom i Frankrike.

21-åriga Mélanie Ségard med Downs syndrom presenterade delar av en väderprognos i den franska tv-kanalen France 2 i tisdagskväll.

Hon fick chansen efter att hon startat en Facebook-kampanj kallad ”Mélanie peut le faire” eller Mélanie klarar det , som en del i en större kampanj att synliggöra och sprida kunskap om Downs syndrom i Frankrike.

Mélanie sände i väg utmaningen till sina följare: ”Om jag får 100.000 ’likes’ presenterar jag vädret på tv”. Kampanjen fick snabbt över 200.000 följare, och som utlovat förbereddes en plats åt Mélanie i France 2:s väderstudio.

Satte publikrekord

Till France Info, kanalens nyhetssajt, säger Mélanie Ségard att hon var ”mycket glad” när hon kom till tv-studion, men också ”lite stressad”.

France 2 rapporterar att Mélanie Ségards prognos drog 5,3 milijoner tittare, ett nytt rekord. På onsdagskvällen är också klippet och artikeln med och om Mélanie den mest delade på kanalens hemsida..

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer