Visa alla (2)
Visa alla (2)

Me too-grundaren: Ett kraftfullt sätt att förmedla empati

Publicerad

Under hashtaggen #metoo delar kvinnor världen över med sig av erfarenheter av sexuella övergrepp. Vittnesmålen i sociala medier startade med att skådespelaren Alyssa Milano twittrade hashtaggen – men det hela började för över tio år sedan.
– Metoo är ett kraftfullt sätt att visa empati för någon annan, säger grundaren Tarana Burke i SVT Agenda.

Me too-rörelsen grundades 2006 av aktivisten Tarana Burke som i många år arbetat för social rättvisa. Den ursprungliga rörelsen riktar sig till unga kvinnor som blivit sexuellt utnyttjade på olika sätt.

– Det är ett sätt att låta överlevare veta att de inte är ensamma. Att de blir sedda, hörda och förstådda. Att det finns åtminstone en person i världen som förstår vad de går igenom, säger Tarana Burke.

Agenda om #MeToo

Visa

Se hela intervjun med Tarana Burke i Agenda på söndag 22 oktober. Dessutom studiodebatt mellan jämställdhetsminister Åsa Regnér (S) och kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor (KD).

Klockan 21.15 i SVT2 och på SVT Play.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Agenda

Mer i ämnet