Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Bengt Norborg i Dnipro: Det som förr var ett kök där man åt middag eller firade någons födelsedag blev en för tidig grav. Foto: Emil Larsson/SVT

Kriget kom ända in i Michajlos kök

Uppdaterad
Publicerad

I Dnipro i Ukraina begravs nu offren efter robotattacken mot ett bostadshus i helgen – samtidigt har sökandet efter fler kroppar i bråten nu avslutats.

En av stadens mer kända profiler drog hundratals till en begravningsceremoni.

– Jag kom för att ta farväl av min tränare. Jag var hans elev, säger Elmira Arigbajeva utanför begravningscermonin.

Michajlo Karenovskij var en populär boxningstränare för barn och unga i Dnipro. SVT:s team bestående av Ukrainakorrespondent Bengt Norborg och fotograf Emil Larsson får en bild av sår som aldrig läker inne i sporthallen. Både personliga och nationella sår, när oskyldiga dör och landet drabbas.

– Människors hem har blivit till öppna hål i huskroppen. Det som förr var ett kök där man åt middag eller firade någons födelsedag har blivit till en för tidig grav, säger Bengt Norborg på plats vid rasmassorna efter robotattacken.

Sökandet stoppas efter överlevande

Ukraina har avslutat sökandet i husmassorna efter ryska robotattacken i staden Dnipro där totalt 45 personer har bekräftats omkommit, varav sex uppges vara barn.

”Klockan 13 på tisdagen var räddningsoperationerna i Dnipro efter robotattackerna färdiga”, meddelade ukrainska räddningstjänsten via applikationen Telegram.

Ukraina menar att lägenhetshuset träffades av en rysk kh-22 robot. Ryssland hävdar å andra sidan att den inte var ämnad att träffa ett bostadshus.

Attacken bedöms vara det dödligaste enskilda angreppet mot civila på över ett halvår.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.