Microsoft vill fortfarande köpa delar av appen Tiktok. Foto: TT

Microsoft vill fortfarande köpa Tiktok

Uppdaterad
Publicerad

Microsoft vill fortfarande köpa delar av appen Tiktok. I helgen har det rapporterats att förhandlingarna sattes på paus då president Donald Trump hotat att spärra appen.
”Efter ett samtal mellan Microsofts vd Satya Nadella och president Donald Trump är Microsoft berett att fortsätta diskussioner om ett köp av Tiktok i USA”, säger företaget.

Donald Trump har hotat att förbjuda den populära appen Tiktok i USA då Vita huset menar att Kina kan använda den för spioneri.

Källor till Nyhetsbyrån Reuters säger nu att USA:s president dock ska ha gått med på att ge Bytedance 45 dagar på sig att förhandla fram en eventuell affär.

Tiktoks ägare, det kinesiska företaget Bytedance, har tidigare sagt att appen kan komma att säljas. Bland tilltänkta köpare finns amerikanska Microsoft – som nu uppger att intresset kvarstår, trots Trumps hot om förbud.

Försäkran om användardata

I ett pressmeddelande försäkrar Microsoft att de skulle säkerställa att all data tillhörande amerikanska användare stannar i USA.

Företaget är intresserade av att köpa och driva Tiktok-tjänsten i USA, Kanada, Australien och Nya Zeeland.

Ska vidta åtgärder

Enligt USA:s utrikesminister Mike Pompeo planerar president Trump att vidta åtgärder under de kommande dagarna för att hantera de nationella säkerhetsrisker som Tiktok och andra kinesiska mjukvaruföretag kan utgöra.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer