Migranter döda efter skeppsbrott på Medelhavet

Uppdaterad
Publicerad

Minst fyra människor har mist livet och omkring 20 saknas i ytterligare en tragisk olycka på Medelhavet med en migrantbåt på väg från Tunisien till Italien.

Den tyska frivilliggruppen ResQship uppger för nyhetsbyrån AFP att man lyckades rädda 22 människor ombord på båten Nadir och sedan fördes dessa överlevande till orten Lampedusa i Italien.

De överlevande var män, kvinnor och barn från Kamerun, Elfenbenskusten och Mali, berättar kaptenen på Nadir, Ingo Werth.

Kvarlevorna efter två män bärgades av Nadirs besättning.

Resan tros ha varit dyr

Migrantbåten sjönk natten mellan lördag och söndag och de drabbade hade befunnit sig i vattnet i två timmar innan Nadir kom fram.

Totalt hade omkring 40 migranter befunnit sig ombord på båten när den lämnade hamnstaden Sfax i Tunisien. Det tros ha kostat dem drygt 10 000 kronor var att få plats ombord för resan.

De senaste dagarna har tusentals migranter kommit över Medelhavet från Tunisien till Lampedusa. Söndagens händelse är en i raden av tragedier där tiotals människor drunknat eller frusit ihjäl i sina försök att ta sig till Europa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.