Mike Pence kandiderade själv i valet, men hoppade av i oktober. Foto: Jacquelyn Martin/TT

Mike Pence: Stödjer inte Trump som president 2024

Uppdaterad
Publicerad

Förre vicepresidenten Mike Pence sa på fredagen att han inte kommer att stödja sin tidigare chef Donald Trump i det amerikanska presidentvalet 2024, rapporterar CNBC.

Pence uppgav till Fox News att anledningen är att Trump ”eftersträvar en agenda som strider mot den konservativa agenda vi styrde under i våra fyra år”.

Han tillade att han aldrig skulle rösta på Demokraternas Joe Biden till USA:s presidentpost.

USA-val 2024

Tillkännagivandet kom samma vecka som Trump säkrat tillräckligt många republikanska delegater för att vinna partiets nominering.

Kandiderade själv

Sommaren 2023 meddelade Mike Pence att han skulle ställa upp som republikansk kandidat i presidentvalet i USA 2024. Han ställde därmed upp emot Donald Trump, som han själv var vicepresident för 2017-2021.

I oktober drog han sig ur presidentkampanjen. Anledningen uppgavs då vara dåliga opinionssiffror och bristande ekonomiska resurser.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

USA-val 2024

Mer i ämnet