Rök stiger mot himlen efter lördagens israelisk flygattacker mot Gaza.

Militären: Tunnel förstörd i Gazaremsan

Publicerad

Israeliska stridsflygplan har avlossat robotar mot norra Gazaremsan, rapporterar den israeliska tidningen Haaretz. Enligt en talesperson för militären förstördes en tunnel som höll på att grävas in mot Israel.

Palestinska källor uppger att sju israeliska robotar avlossats och att en stor elgenerator beskjutits liksom ett jordbruksområde öster om staden Beit Hanoun. Inga uppgifter finns om att människor skadats eller dödats.

Attackerna på lördagen kom bara timmar efter att Israel klargjort att gränsövergången Kerem Shalom till Gazaremsan stängs på grund av brandattacker från demonstrerande palestinier.

Hälsovårdsdepartementet i Gazaremsan uppger att en 15-årig palestinier som sköts i huvudet av israeliska soldater under fredagens protester längs gränsen mellan Gazaremsan och Israel har avlidit. Därmed har 54 palestinier dödats i demonstrationer sedan den 30 mars, enligt nyhetsbyrån AFP.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.