Miljonvillan från populära tv-serien ”Exit” såld

Uppdaterad
Publicerad

Tidigare ägare är en fiktiv familjefar med alkoholproblem som mest ägnar sig åt sex, droger och smutsiga affärer. Nu är huset från den populära tv-serien Exit sålt. Utgångspriset: drygt 25 miljoner kronor.

Serien Exit har blivit omtalad i både Sverige och upphovslandet Norge. Skådespelaren Pål Sverre Hagen, som spelar den skandalomsusade rollpersonen beskriven här ovan, säljer nu sin gigantiska villa som serien till viss del även utspelar sig i.

Det 240 kvadratmeter stora huset byggdes 2018. Annonsen utlovar att man förutom fyra sovrum också får en egen strandrätt. Mäklaren bakom annonsen heter Stian Pøhner och är förtegen om vad priset hamnade på:

– Det är konfidentiellt, men marginellt under utropspris. Det är väldigt nöjda köpare och en nöjd säljare.

Det mörka temat som är genomgående i serien tror han inte avskräckt säljaren:

– Serien är fiktion och jag ser det som helt oproblematiskt. Det som varit annorlunda i den här affären är att uppmärksamheten har varit formidabel. Alla norska tidningar har sökt mig, likaså flera från Sverige. Jag tror dock inte uppmärksamheten lett till fler potentiella köpare, säger mäklaren Stian Pøhner.

Kända bostäder väcker intresse

Det är inte första gången som en inspelningsplats är ute till försäljning. För ett par år sedan såldes den lägenhet som den fiktive polisen Martin Beck huserar i, populariserad via balkongscener ihop med sin “stänkar”-glade granne. Filmserien omnämndes i annonsen och fick en extra stor spridning på bostadssäljarsajter enligt mäklare Bahar Nabavi: 

– Min upplevelse är att kändisskapet är prishöjande. Den såldes kort efter att annonsen publicerats för ett fantastiskt bra slutpris. Jag tror dock inte man kan köra samma kort flera gånger, då blir det uttjatat. När lägenheten skulle säljas igen en tid senare så blev det inte alls samma uppmärksamhet. 

Intresset för bostadsannonser sträcker sig utanför filmvärlden. När influencers som Sandra Beijer och Bianca Ingrosso lagt ut sina hem till försäljning har inte bara intresset varit stort utan annonserna har även blivit föremål för tidningsartiklar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.