Minst 120 döda i värmebölja i Pakistan

Uppdaterad
Publicerad

Svår värmebölja med temperaturer på upp till 45 grader har drabbat södra Pakistan. Fler än 120 personer har dött i Sindh-provinsen under de senaste dagarna.

Den största delen av dödsfallen har skett i staden Karachi, enligt landets hälsomyndighet. Staden har under de senaste dagarna haft temperaturer på upp till 45 grader.

De flesta som avlidit har varit äldre personer.

– Patienter med värmeslag har förts till sjukhuset med hög feber, krampanfall och uttorkning, säger Seme Jamali, chefen för Jinnah-sjukhuset i Karachi, enligt BBC.

Mohammad Saleem är en av dem som förlorade en nära släkting.

– Han föll ihop. Vi tog honom till ett rum på första våningen men när han inte kom ut till lunchbönen gick vi upp för att titta till honom och då hittade vi hittade honom död, säger Mohammad Saleem.

Värmen har samtidigt gjort att efterfrågan på el ökat vilket orsakat flera elavbrott i staden. Det extrema vädret kommer att fortsätta under måndagen, men väntas avta under tisdagen.

Nära 1.700 personer dog i en värmebölja i grannlandet Indien under förra månaden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.