Flera omkom efter att en last- och passagerarfärja med mer än 200 passagerare och besättning ombord fattade eld i södra Filippinerna natten till torsdag. Foto: Fillippinernas kustbevakning/AP/TT

Minst tolv döda efter färjebrand i Filippinerna

Uppdaterad
Publicerad

Minst tolv människor har omkommit och sju saknas fortfarande efter att en färja med cirka 250 passagerare och besättning fattade eld i södra Filippinerna, uppger myndigheterna på torsdagen.

Kustbevakningen, flottan, lokala fiskare och andra kommersiella fartyg har deltagit i räddningsinsatsen och plockat upp människor i havet som hoppat från det brinnande fartyget. Minst 23 skadade personer har förts till sjukhus.

Myndigheterna uppger att ett stort antal personer hade räddats under natten, men att det också finns risk för att myndigheterna räknat fel.

Färjan var på väg till staden Jolo i Sulu-provinsen från hamnstaden Zamboanga när den fattade eld strax innan midnatt i öprovinsen Basilan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.