Foto: SVT

Missa inte direktsändningen från klimatmötet i Polen

Uppdaterad
Publicerad

I kväll sände SVT Nyheter och Aktuellt direkt från klimatmötet i Katowice som nu närmar sig sitt slut. Flera svenska och internationella gäster kommer vara med, däribland klimatminister Isabella Lövin och 15-åriga klimataktivisten Greta Thunberg.

Förhoppningen inför FN-mötet i Polen var att alla länder på plats skulle enas om en regelbok för hur Parisavtalet ska genomföras i praktiken. Men under mötets gång har det blivit tydligt att många är väldigt långt ifrån varandra – både vad gäller synen på själva klimatförändringarna såväl som vilka lösningar som måste till.

Så har mötet gått – enligt politiker och aktivister

Klimatminister Isabella Lövin och EU:s klimatkommissionär Miguel Arias Canete får uttala sig om hur de anser att mötet har gått. Även representanter från ideella organisationer i USA och Sydafrika beskriver vad de fått för uppfattning av mötet. Sedan har SVT följt den väl omtalade 15-åriga aktivisten Greta Thunberg som även hon varit på plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.