Foto: TT

Polisen: Gripen i Bangkok inte huvudmisstänkt

Uppdaterad
Publicerad

En man har gripits misstänkt för inblandning det blodiga bombdådet i Bangkok den 17 augusti, uppger thailändsk polis. Mannen ska ha hittats med ytterligare sprängmedel – men han uppges inte vara huvudmisstänkt, som polisen först uppgav.

20 människor miste livet när en bomb exploderade vid en helgedom för snart två veckor sedan. På filmer från övervakningskameror syns hur en man i gul t-tröja lämnar en väska efter sig på platsen, och den personen har sedan dess jagats som huvudmisstänkt för dådet.

Hade sprängämnen i lägenheten

På lördagen greps en man grep i Nong Jok-området i utkanten av östra Bangkok. Polisen gick först ut med uppgifter att mannen skulle vara den huvudmisstänkte för bombdådet men det uppges nu inte stämma.

Bombdåd i Bangkok

– Mannen vi har är inte mannen på teckningen (polisens fantombild), men vi tror att han är del av det nätverk som låg bakom de två bombhändelserna, säger polisens talesperson Prawut Thavornsiri enligt CNN.

Biträdande polischef Chakthip Chaijinda säger enligt AP:

– Med största sannolikhet har han kopplingar till bombdådet vid Rajaprasong

Hade flera pass

Mannen beskrevs tidigare som turkisk medborgare, men även där ändrar nu myndigheten sina uppgifter.

– Först trodde vi att han var turk. Men vi upptäckte precis att de två turkiska pass som han haft är falska, säger Prawut Thavornsiri.

En poliskälla har uppgett för nyhetsbyrån DPA att den gripne är 28 år.

Planerats i en månad

Dådet tros ha planerats under minst en månads tid och av omkring tio personer. En belöning på motsvarande en kvarts miljon kronor utlovades efter dådet men det är inte känt om detta har haft någon betydelse för gripandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bombdåd i Bangkok

Mer i ämnet