Foto: Scanpix

Misstänkt för Moskvamord gripen

Uppdaterad
Publicerad

En man greps på tisdagen misstänkt för att ha knivmördat en 25-årig man i stadsdelen Birjuljovo i Moskva – senare på kvällen erkände han enligt ryska inrikesdepartementet. Mordet förra veckan utlöste våldsamma nationalistkravaller i den ryska huvudstaden.

Boende i Birjuljovo har krävt hårdare tag mot migranter samtidigt som stödgrupper har varnat migranter från främst muslimska forna Sovjetstater för den spända stämning som råder i Moskva just nu.

För att förhindra nya upplopp har polisen skärpt säkerheten i staden. Metalldetektorer och skyddsstaket har satts upp utanför en viktig moské där många muslimer samlas för att fira högtiden id al-adha.

Upplopp i Moskva

Lyckades först fly

Den misstänkte, en man från Azerbajdjzan, greps utanför Moskva och ska nu förhöras och konfronteras med vittnesuppgifter, enligt Interfax.

Den mördade mannen stacks ner framför ögonen på sin flickvän. Gärningsmannen lyckades fly från platsen, men fastnade på bild i övervakningskameror.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Upplopp i Moskva

Mer i ämnet