Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör polisen om attacken där en 13-årig pojke dödades. Foto: Peter Kingdom/EBU

Man anföll människor med ”samurajsvärd” i London

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern greps efter en svärdattack mot flera personer i närheten av Hainault tunnelbanestationen i nordöstra London. En 14-årig pojke har dött i attacken, rapporterar The Telegraph.

Polisen kallades till platsen i Hainault nordost om London strax före klockan 07, lokal tid, på tisdagen efter larm om att en skåpbil kraschat in i ett hus och uppgifter om att flera personer blivit knivhuggna.

Enligt uppgifter i brittisk media och videomaterial på sociala medier ska gärningsmannen ha gått till attack med ett samurajsvärd.

Väl på plats grep polisen en 36-årig man. Något senare uppgavs situationen vara under kontroll. Men fem personer fördes till sjukhus.

Efter lunch uppgav polisen att en 14-årig pojke dött till följd av sina skador.

– Han fördes till sjukhus efter att ha blivit knivskuren och dog tyvärr en kort stund efter. Barnets familj får stöd av mina lokala tjänstemän och är nu med några specialister, säger polischefen Stuart Bell, enligt The Telegraph.

Två av de skadade är poliser. Motivbilden är ännu oklar men det tros inte vara terrorrelaterat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.