Den särskilde åklagaren Robert Mueller är klar med sin utredning om misstänkt rysk inblandning i presidentvalet 2016, bild till vänster. President Donald Trump till höger. Foto: TT

Mueller-rapporten klar – nu ska kongressen läsa

Publicerad

Kongressledamöter i USA kommer snart att få veta vad den särskilde åklagaren Robert Muellers rapport om rysk inblandning i det amerikanska presidentvalet 2016 innehåller.

President Donald Trump har inte sagt ett ljud om rapporten sedan det meddelades att den är klar och har lämnats över till justitieminister William Barr. Trump har inte framträtt offentligt utan befinner sig på sin golfanläggning i Florida.

Mueller har i 22 månader utrett rysk inblandning vid USA:s presidentval, samt av ryska kontakter med Trumps kampanjstab. Trump har återkommande kallat det hela för en häxjakt.

William Barr väntas i en sammanfattning informera kongressen om innehållet. Han har sagt att han hoppas att det ska ske i helgen.

Källor på justitiedepartementet har sagt att Mueller inte kommer att föreslå fler åtal. Rysslandsutredningen har hittills resulterat i att minst sju personer erkänt sig skyldiga eller fällts och att ytterligare minst 27 åtalats.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer