En grupp människor som tros vara migranter eskorteras till Dover, England, från ett Border Force-fartyg efter en mindre båtincident i kanalen på fredagen. Foto: Gareth Fuller/AP/TT

Nära 190 migranter räddade ur Engelska kanalen

Uppdaterad
Publicerad

Närmare 190 migranter som försökte ta sig över Engelska kanalen under lördagsdygnet räddades i olika insatser av franska myndigheter.

Migranterna var på väg från Frankrike till England i små båtar. Antalet som försöker sig på den farliga resan över den livligt trafikerade kanalen ökar för varje år.

Franska inrikesdepartementet uppskattar att 20 000 människor försökte korsa kanalen mellan 1 januari och 13 juni i år, det är en ökning med 68 procent jämfört med motsvarande period i fjol.

Brittiska myndigheter har släppt liknande siffror och sent i augusti gjordes en toppnotering på 1 295 personer som under ett dygn upptäcktes försöka ta sig över från Frankrike.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.