Den 12 juni ska Nicki Minaj uppräda på Tele2 Arena i Stockholm. Foto: Evan Agostini/AP/TT

Nicki Minaj gripen i Amsterdam

Uppdaterad
Publicerad

Den amerikanska hiphopstjärnan Nicki Minaj har gripits i Amsterdam, skriver hon själv på X.

Sent på lördagen uppger polisen att hon släppts, med en bot för försök att föra ut lätta droger ur landet.

Enligt Sky News uppgav en talesperson för flygplatsen Schiphol tidigare på dagen att ”vi kan bekräfta att en 41-årig amerikansk kvinna har gripits på grund av innehav av lätta droger”.

Skrev själv på X

Minaj skrev själv om innehavet på X, där hon i en lång rad inlägg beskrev hur hon förhörts och hur hennes väskor genomsöktes efter att de lastats ombord på hennes plan.

Nicki Minaj var på väg till Storbritannien där hon är tänkt att uppträda i Manchester under lördagskvällen. Nu står det klart att den konserten inte blir av. Enligt arrangörerna är konserten uppskjuten, men inte inställd.

”Det är så här det ser ut när människor får mycket betalt för att försöka sabotera en turné när alla andra sätt har misslyckats”, skriver Minaj på Instagram.

Ska uppträda i Stockholm

Artisten inledde den europeiska delen av sin världsturné ”Pink Friday 2 world tour” i Amsterdam i torsdags, en spelning som lagts till det ordinarie programmet. Europadelen var tänkt att inledas i Manchester, det första av många turnéstopp i Storbritannien.

Den 12 juni framträder hon på Tele2 arena i Stockholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.