Nordkorea gjorde misslyckat robottest

Uppdaterad
Publicerad

Ett nytt nordkoreanskt robottest har misslyckats, enligt Sydkoreas försvarsdepartement. USA:s militär uppger att en nordkoreansk robot exploderat sekunderna efter att den avfyrats.

– Sydkorea och USA är medvetna om den nordkoreanska uppskjutningen av en robot, och tror att det var ett misslyckande, säger en talesperson för försvarsdepartementet i Seoul.

Dave Benham, talesperson för USA:s stillahavskommando säger till Reuters att amerikanska övervakningssystem registrerade det Nordkoreanska robottestet och säger att ”en robot verkar ha exploderat några sekunder efter att ha avfyrats”.

För två veckor sedan avfyrade Pyongyang fyra ballistiska robotar i vad som sades var en övning för en attack mot amerikanska baser i Japan. Tre landade i havet nära Japans kust.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.