Kim Jong-Un hävdade i sitt tv-sända tal att Trump kommer att få ”betala dyrt” för sitt tal i FN, där Trump kallade diktatorn för ”rocket man” och sa att han är ute på ett självmordsuppdrag. Foto: AP/TT

Nordkorea om Trump: ”Obotligt sinnessjuk”

Publicerad

Nordkorea går till nytt angrepp mot USA:s president Donald Trump, som kommer att besöka Sydkorea under en Asienresa som inleds i slutet av veckan.

Den statliga nyhetsbyrån KCNA beskriver Trump som ”obotligt sinnessjuk” och en ”kärnvapenkrigsgalning”.

Den amerikanske presidenten planerar av tidsskäl inget besök vid den hårt befästa gränsen mellan Sydkorea och Nordkorea under sin Asienresa.

Starkt budskap

Däremot kommer han som första amerikanska president göra ett besök vid Camp Humphreys söder om Seoul, något som enligt en regeringskälla kommer att ge ett starkare budskap till de amerikanska soldaterna på plats.

Det är inte första gången det nordkoreanska styret höjer tonen mot Trump. I september hotade landets ledare Kim Jong-Un att ”tämja den mentalt störde och senile amerikanen med eld”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.