Nordkorea uppges ha avfyrat missil mot havet

Uppdaterad
Publicerad

Nordkorea tros ha avfyrat en missil i Japanska havet under lördagsmorgonen. Det uppger Japans kustbevakning.

Nu växer oron för att landet förbereder sig för framtida kärnvapentester.

Strax efter klockan sju på lördagsmorgonen kom de första uppgifterna om missilen. Sydkoreansk militär uppges då ha identifierat en oidentifierad projektil vid landets östra kust.

Även Japans kustbevakning uppger på Twitter att en nordkoreansk missil avfyrats under lördagen.

15 missiler hittills i år

Missilen är en i raden av militära styrkedemonstrationer från Nordkoreas sida den senaste tiden. Senast i onsdags genomfördes ett robottest från området kring huvudstaden Pyongyang, uppger sydkoreansk militär. Hittills i år uppges 15 missiler ha avfyrats.

Nu växer oron för att landet inom kort kommer att genomföra nya kärnvapentester. Bland annat har det framkommit uppgifter om att Nordkorea återställt tunnlar vid en testanläggning för kärnvapen som legat vilande sedan 2017.

Så sent som förra veckan sade diktator Kim Jong-Un att landet kommer att bygga ut sitt kärnvapenprogram så snabbt som möjligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.