Nordkoreas ledare Kim Jong-Uns syster Kim Yo-Jung varnar USA och Sydkorea för att utöka sina gemensamma militärövningar. Arkivbild.

Nordkorea varnar USA och Sydkorea

Uppdaterad
Publicerad

Nordkorea anklagar USA för att avsiktligt öka spänningarna i området genom att ha gemensamma militärflygövningar med Sydkorea, rapporterar den statliga nyhetsbyrån KCNA på tisdagen.

”Trots våra upprepade varningar fortsätter USA avsiktligt att förvärra situationen”, uppger utrikesdepartement i ett uttalande.

Nordkoreas ledare Kim Jong-Uns syster Kim Yo-Jong säger i ett uttalande att Nordkorea är redo att vidta ”snabba, överväldigande” åtgärder mot USA och Sydkorea om länderna utökar sina gemensamma militärövningar, rapporterar AP.

Kim Yo-Jong sade också att det kommer att betraktas som en krigsförklaring om robotar som avfyras från Nordkorea över Stilla havet skjuts ned.

Nordkoreas nya propaganda: Influencers som visar ”vardagen” :

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Frun till Nordkoreas ambassadör i Peking är en av dem som visar upp livet i Nordkorea på sociala medier. Sociala medier-strategin är en del av Nordkoreas propaganda. Foto: Skärdumpar från Tiktok

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.