Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här har VG:s reporter Kristina Kinne svårt att stå i den hårda vinden i Bodö i Norge. Hör henne berätta om stormen Ingunns framfart: ”Det är livsfarligt att vara ute”. Foto: VG

Norska reportern gav sig ut i stormen – höll på att blåsa bort

Publicerad

Bodø i Nordnorge har drabbats hårt av stormen Ingunn. En av de som utsattes för orkanstyrkan var VG:s reporter Kristina Kinne.

– Polisen kom och sa att det var livsfarligt och sa åt mig att gå in, säger hon i SVT:s Aktuellt.

Polisen spärrade under torsdagen av Bodø centrum och skickade ut varnings-sms till invånare där de uppmanades att hålla sig inne.

Redan när norska VG:s reporter Kristina Kinne satt och åt frukost vid klockan 07 gungade hela hotellet. Hon tog sig ändå ut under dagen när vindarna nådde 40 meter per sekund.

– Det är ganska tungt att gå i det. Polisen kom och sa att det var livsfarligt och sa åt mig att gå in, säger hon i SVT:s Aktuellt.

Under dagen har skolorna i området hållit stängt och alla flyg har ställts in. Hus har fått sina tak avslitna och strömmen har gått i flera fastigheter. Inga personskador har ännu rapporterats in.

Stormen beskrivs som den värsta i Norge sedan 1992.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.