• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Kumla kommun, i Örebro län. Det kommunala dricksvattnet är påvisat förorenat av bakterier. Kommunledningen uppmanar alla att koka vattnet före förtäring. Läs mer här

Foto: TT

Fifa dementerar TV2-portning

Publicerad

Tidigare rapporterades att norska TV2 nekats ackreditering till VM-lottningen som avgörs i Moskva under eftermiddagen. Orsaken antogs vara att man beskylls för att ha spridit anti-rysk propaganda, enligt kanalens hemsida. Nu dementerar Fifa uppgifterna, och TV2 uppges ha fått sin ackreditering.

Norska TV2 har sändningsrättigheter till fotbolls-VM i Ryssland i sommar. Men i samband med att VM-lottningen avgörs i Moskva under fredagseftermiddagen uppgav kanalens representant att man nekats ackreditering, vilket Dagens Nyheter först rapporterade om.

Nu dementerar Fifa uppgifterna och skyller på ett tekniskt fel.

– Det är fel. Det var lite tekniska problem som gjorde att de inte kunde lösa sin ackreditering i går men det är fixat och de har fått den i dag, säger Fifas presschef Hans Hultman till Fotbollskanalen.

Nekats säkerhetsclearing

Reportern Øystein Bogen, som befinner sig i Moskva, fick tidigare beskedet att han nekats säkerhetsclearing och därför inte får ackreditering till evenemanget, skriver Norska TV2 på sin hemsida.

På frågan om det är den ryska säkerhetstjänsten, FSB, som nekat dem tillträde ska Fifa-representanten på plats ha svarat ”troligen”.

Beskylls för anti-rysk propaganda

Norska TV2 har tidigare anklagats av det ryska utrikesdepartementet för att bedriva anti-rysk propaganda. Det efter ett TV-inslag om misstänkt rysk spionverksamhet i Norge som kanalen sände tidigare i höstas.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Fotbolls-VM 2018

Mer i ämnet