Foto: TT/Faksimil

Klart i natt: Nu kan du använda en dubbel dos Twitter-tecken

Publicerad

Samma sekund som det blev onsdag – klockan 00:00 – fick miljoner twitter-användare chansen att vara dubbelt så glada, dubbelt så roliga – eller dubbelt så rosenrasande. Traditionellt så har en tweet bara kunnat vara 140 tecken, men i natt introducerades XL-tweets, där alla kan breda ut sig i lyxiga 280 tecken.

Twitter vill bli större – bokstavligt talat.

Efter klagomål att tjänsten varit för svår att använda har företaget, beläget i San Fransisco, USA, beslutat att ge användare möjlighet att klä sina tankar i en större mängd tecken.

”Enklare och oftare”

En tweet har max kunnat bestå av 140 tecken, men efter att ha gjort ett antal lokala tester med det dubbla antalet, har företaget beslutat att introducera möjligheten att använda 280 tecken till alla användare.

– Vi såg att när människor använde mer än 140 tecken så blev det enklare för dem att twittra, och så twittrade de oftare. Men, först och främst så använder fortfarande de flesta under 140 tecken, så kortheten bibehålls, skrev Aliza Rosen på Twitters blogg.

Trump tar täten

Under natten har en lång rad mer eller mindre prominenta twittrare utnyttjat funktionen med en mängd matiga tweets.

President Donald Trump hakade snabbt på, med en serie tweets, bland annat om hans resa till Sydkorea.

Foto: Faksimil

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.