Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Temporära sjukhus byggs upp i takt med att dödssiffran efter coronaviruset stiger över 800. Visa alla (2)
Visa alla (2)

Nu över 800 döda av coronaviruset – skolor fortsatt stängda i Kina

Uppdaterad
Publicerad

Dödstalet för coronasmittade har nu passerat 800 och kinesiska myndigheter stänger skolor i provinsen runt Peking. Även skolor i Frankrike stängs.

Kinesiska myndigheter har meddelat att skolor i den nordkinesiska provinsen Hebei kommer att hållas stängda till åtminstone den 1 mars i ett försök att kontrollera coronavirusutbrottet. Det rapporterar kinesisk statsmedia enligt Reuters. Skolorna har varit stängda sedan nyårshelgen.

Hebei är den provins som omger huvudstaden Peking. Skolor i Shandong, Jiangsu och Shanghai hålls också stängda till slutet av månaden.

Franska skolor stänger efter att britter smittats

Virusutbrottet har även orsakat att skolor i Frankrike hålls stängda. Fem britter i skidorten Contamines-Montjoie, nära Mont Blanc, har konstaterats smittade. En av dem är en nioåring som har besökt en lokal skola. Därför har två av skolorna i området nu stängts.

Britternas smitta härleds till en annan smittad britt som tillbringade tid i Singapore i slutet av januari, skriver the Independent.

Över 800 döda

811 personer har nu dött i Kina av coronavisuset, uppger kinesiska myndigheter. Över 37 500 personer har smittats globalt. Cirka 37 200 av fallen finns i Kina.

Världshälsoorganisationen WHO uppger att läget har börjat stabiliseras, men påpekar att det är för tidigt att avgöra om virusspridningen har nått sin kulmen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Coronavirusets spridning på 60 sekunder Foto: CDC/ AFP

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronapandemin

Mer i ämnet