En mässhall har gjorts i ordning till ett temporärt sjukhus för att ta hand om coronasmittade personer i Wuhan i den kinesiska provinsen Hubei. Foto: Chinatopix /AP/TT

Nu över 800 döda av coronaviruset – skolor fortsatt stängda i Kina

Uppdaterad
Publicerad

Dödstalet för coronasmittade har nu passerat 800 och kinesiska myndigheter stänger skolor i provinsen runt Peking. Även skolor i Frankrike stängs.

Kinesiska myndigheter har meddelat att skolor i den nordkinesiska provinsen Hebei kommer att hållas stängda till åtminstone den 1 mars i ett försök att kontrollera coronavirusutbrottet. Det rapporterar kinesisk statsmedia enligt Reuters. Skolorna har varit stängda sedan nyårshelgen.

Hebei är den provins som omger huvudstaden Peking. Skolor i Shandong, Jiangsu och Shanghai hålls också stängda till slutet av månaden.

Coronapandemin

Franska skolor stänger efter att britter smittats

Virusutbrottet har även orsakat att skolor i Frankrike hålls stängda. Fem britter i skidorten Contamines-Montjoie, nära Mont Blanc, har konstaterats smittade. En av dem är en nioåring som har besökt en lokal skola. Därför har två av skolorna i området nu stängts.

Britternas smitta härleds till en annan smittad britt som tillbringade tid i Singapore i slutet av januari, skriver the Independent.

Över 800 döda

811 personer har nu dött i Kina av coronavisuset, uppger kinesiska myndigheter. Över 37 500 personer har smittats globalt. Cirka 37 200 av fallen finns i Kina.

Världshälsoorganisationen WHO uppger att läget har börjat stabiliseras, men påpekar att det är för tidigt att avgöra om virusspridningen har nått sin kulmen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet