Hundratals incidenter av misskötsel av kyckling har dokumenterats från amerikanska slakthus de senaste åren, skriver The Guardian. Kycklingarna på bilden har ingenting med händelsen att göra. Foto: TT

Kycklingar missköts på amerikanska slakthus

Uppdaterad
Publicerad

Kycklingar som drunknar, sakta fryser till döds eller kokas levande. Det är några exempel på incidenter som enligt The Guardian förekommer på amerikanska slakthus.

Hundratals incidenter av misskötsel av kyckling har dokumenterats på amerikanska slakthus de senaste åren, skriver The Guardian.

Tidningen har tillsammans med den icke-vinstdrivande organisationen Bureau of Investigative Journalism gått igenom hundratals inspektionsrapporter från USA:s jordbruksdepartement.

Väcker oro

De senaste årens rapporter visar fall där kycklingar kvävts till döds under andra kycklingar när rullband slutat fungera. I vissa fall har de dött av värmepåslag efter att ha förvarats i varma utrymmen.

I en incident i januari frös över 34 000 kycklingar till döds efter att ha förvarats i en lastbil utanför slakthuset över natten.

Nu skriver The Guardian att uppgifterna väcker oro i Storbritannien över att kycklingen som importeras till landet efter brexit ska slaktats under undermåliga förhållanden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.