Nya strider i Kaukasus

Publicerad

Stridigheterna inleddes i torsdags då två azerbajdzjanska soldater stupade i strid.

Azerbajdzjans och Armeniens säkerhetsstyrkor drabbade samman under natten till fredagen i närheten av den omtvistade regionen Nagorno-Karabakh i Azerbajdzjan, som befolkas av armenier och i praktiken är självstyrande.

Azerbajdzjans försvarsdepartement uppger att striderna inleddes sedan armeniska soldater försökt ta sig in på azerbajdzjanskt territorium, samtidigt som en armenisk källa säger att azerbajdzjanska trupper försökt bryta sig in i Armenien och Nagorno-Karabakh.

Enligt den azerbajdzjanska nyhetsbyrån APA, som står nära regeringen, förlorade landet åtta soldater i striderna. Försvarsdepartementet ger ingen exakt dödssiffra men förklarar att soldater från båda länderna dödades.

I torsdags stupade två azerbajdzjanska soldater i strider vid gränsen till Armenien. Nagorno-Karabakh uppger att även två armeniska soldater dödades.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.