Nytt jordskalv utanför Puerto Rico

Uppdaterad
Publicerad

Ett jordskalv av magnituden 6.0 har inträffat utanför det redan hårt skalvdrabbade Puerto Rico, rapporterar nyhetsbyrån AP.

Skalvet är det hittills kraftigaste sedan de stora jordskalven i tisdags, då en person omkom, nio skadades och hundratals byggnader skadades. Senast under fredagskvällen drabbades ön av ett efterskalv av magnitud 5.2.

Enligt den amerikanska geologiska myndigheten United States Geological Survey (USGS) inträffade skalvet 13 kilometer utanför Indios på öns sydvästra kust, på runt tio kilometers djup. Det finns inga uppgifter om eventuella personskador eller materiella skador.

Puerto Rico har drabbats av flera skalv sedan den 28 december i fjol och tusentals hus på ön har skadats. Hundratusentals invånare saknar el och vatten, och tusentals tvingas bo i nödbostäder eller sova på gatan, efter tisdagens skalv.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.