Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Migranten Babucarr: ”Om afrikanerna åker hem har italienarna inget att äta”

Uppdaterad
Publicerad

Babucarr kom till Italien från Gambia 2016. Han är en av många migranter som arbetar under villkor som italienarna aldrig skulle acceptera. Han lever här som papperslös eller olagligt, beroende på vem man frågar – migrationen är en het fråga i det italienska valet på söndag.

Två av partierna i den högerkoalition som leder opinionsmätningarna, Lega och Fratelli d’Italia (Italiens bröder) har föreslagit en blockad mot migrantbåtarna på medelhavet.

Fackförbundet FLAI-CGIL, som driver frågan om migrantarbetarnas rättigheter, uppskattar att 180.000 människor arbetar i det italienska jordbruket med avtalsvidriga villkor. De nämner löner på 30-40 kronor i timmen, långa dagar, inga sociala skyddsnät.

Babucarr är inte orolig för en striktare politik efter valet.

– Det är bara politiskt snack. Om afrikanerna måste åka hem nu så vet italienarna att de inte får nåt att äta. Alla lantbrukare har mer mark idag. Och där jobbar inga italienare.

Hör Babucarr i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.