Foto: Radio Pakistan

153 döda efter tankbilsexplosion i Pakistan

Uppdaterad
Publicerad

Minst 153 människor har dött och ett hundratal skadats efter att en tankbil fattade eld och exploderade på en motorväg i östra Pakistan på söndagsmorgonen. Dödssiffran väntas stiga ytterligare.

Minst 153 personer har dött i tankbilsolyckan, uppger AP. Människorna ska ha dödats när en oljetank som åkt av en lastbil fattade eld och exploderade på en motorväg i närheten av staden Bahawalpur i östra Pakistan på söndagsmorgon, rapporterar DawnNews. Många människor uppges också ha skadats allvarligt.

Det var när människor samlades runt tanken för att samla ihop läckande olja som tanken började brinna. Det finns även vittnesuppgifter som uppgett i lokala medier att människor ska ha rökt vid olycksplatsen – något som pekas ut som en möjlig brandorsak, uppger BBC.

Enligt Radio Pakistan ska lastbilen ha åkt mycket fort före den välte.

Flera bostadshus i närheten

Precis intill motorvägen där olyckan skedde finns flera bostadshus.

Arméhelikoptrar har satts in för att transportera skadade till sjukhus. Tiotals bilar och motorcyklar har fångats i lågorna från den brinnande tankbilen, rapporterar pakistanska medier.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.