Delar av Pakistan och Afghanistan lider stor förödelse efter dagar av skyfall. Foto: ABDUL MAJEED

Över 100 döda i översvämningar i Pakistan och Afghanistan

Uppdaterad
Publicerad

Trots att det inte är säsong har flera dagars skyfall svämmat över delar av båda Afghanistan och Pakistan. Hittills har över 100 personer dött och flera skadats på grund av vattenmassorna, rapporterar CNN.

De kraftiga regnen och översvämningarna har påverkat fler än 1 200 afghanska familjer och orsakat skador på närmare 1 000 hus, säger FN:s kontor för samordning av humanitära frågor i Afghanistan i ett inlägg på X.

66 personer från 23 olika provinser i landet har dött i översvämningarna och 36 är skadade, säger mullan Janan Sayeq, talesperson för departementet för katastrofhantering.

Ytterligare döda i Pakistan

Även i angränsande Pakistan har det pågående regnet orsakat förödelse. 32 personer har dött i den nordvästra provinsen Khyber Pakhtunkhwa och åtta i den sydvästra provinsen Balochistan, enligt en rapport från provinsernas katastrofhanteringsmyndigheter.

Nästan 170 hus har totalt förstörts och fler än 250 är skadade, uppger lokala myndigheter.

De kraftiga skyfallen är ovanliga för regionen vid den här tiden på året. Pakistan upplever vanligtvis monsunsäsongen från juni till september.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.