Över 100 hem evakueras efter skogsbränder i Kalifornien och Montana

Publicerad

Skogsbränder i Kalifornien och Montana har spridit sig snabbt under det senaste dygnet. Nu måste över 100 hem evakueras, rapporterar AP.

I Kalifornien började det brinna i Klamath National Forest under fredagen. Ett område på drygt 72 kvadratkilometer brinner.

Även i Montana har en skogsbrand rasat och fortsätter sprida sig. Där har det brunnit på ett område på närmare 175 kvadratkilometer.

Vind och blixtnedslag

Vind, blixtnedslag och värme har väntats förvärra situationen i Kalifornien och gör det svårt för räddningstjänsten att arbeta, skriver AP. I vissa områden har insatsen gått från att försöka kontrollera branden till att snarare skydda byggnader och bistå vid evakuering.

Mer än hundra hem har evakuerats och myndigheterna uppmanar människor att vara fortsatt vaksamma och vara redo att lämna området.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.