Våldsamma demonstrationer i Tebourba, söder om Tunisiens huvudstad Tunis, på tisdagen. Foto: TT

Över 200 gripna i tunisiska oroligheter

Publicerad

Fler än 200 personer har gripits i samband med oroligheterna i Tunisien. Dussintals har skadats i sammandrabbningar, däribland 46 poliser, uppger en talesperson för landets inrikesdepartement.

Protester har utbrutit i 20 tunisiska städer sedan landets regering föreslagit en budget i samråd med sin största långivare, Internationella valutafonden. De föreslår skattehöjningar på bland annat bilar, telefonsamtal, internet, hotell samt en prisökning på diesel.

På den populära turistön Djerba attackerades en judisk skola med bensinbomber. Inga protester ska ha pågått på ön, men enligt vittnen tog personer tillfället i akt när poliser kallats iväg på annat håll. Ingen ska ha kommit till skada.

På onsdagskvällen rapporterades om fortsatta oroligheter i minst fem orter däribland i ett av distrikten i huvudstaden Tunis.

Protesterna tilltog efter att en 43-årig man dödats i början av veckan. Polisen säger sig vara oskyldig till mannens död.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer