Foto: Twitter / @rafaelryuste / @EVTvelez

Över 70 skadade vid gasexplosion i Spanien

Uppdaterad
Publicerad

En explosion skakade under lördagkvällen en restaurang i Velez-Malaga öster om Malaga. Minst 77 människor ska ha skadats, fem av dem allvarligt, enligt en talesman för regionens akutvård. Sannolikt berodde explosionen på en gasläcka.

Explosionen skedde i köket till restaurangen La Bohemia som ligger i stadens populära historiska stadskärna. Minst 77 personer ska ha skadats, de flesta av dem lindrigt, men fem personer har fått allvarliga skador däribland skärskador, enligt regionens akutvård. 

En kock kan ha begränsat explosionens skadeverkningar. Enligt lokaltidningen La opinion de Malaga upptäckte han vad som var på gång och sprang ut och varnade gästerna i restaurangen.

Vittnet: ”Var fullt på terassen”

Över 50 fördes till sjukhus. Det var så många skadade att ambulanserna inte räckte till. Polis- och postbilar fick användas för transport.

– Det var fullt av folk på restaurangens terrass. Först gick rykten om att det var en bomb, men det visade sig vara en gasflaska, säger Curt Bergsten till SVT Nyheter. Han driver en restaurang tre kilometer från olycksplatsen.

Explosionen inträffade nära konservativa Partido Populars lokalkontor i staden, men det finns i nuläget inget som pekar på att det var något annat än en olycka som inträffade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.