Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se hur ovädren svept fram genom Europa. Foto: EVN

Översvämningar och oväder drabbar Europa

Uppdaterad
Publicerad

På flera platser i Europa har stora oväder dragit fram under mellandagarna. I Storbritannien är tusentals hem strömlösa under torsdagen till följd av stormen Gerrit.

Förra veckan drog stormen Pia in över Sverige och ställde till det i jultrafiken. I mellandagarna har oväder, stormar och översvämningar fortsatt slå mot platser runt om i Europa. Bland drabbade länder finns Tyskland, Tjeckien, Nederländerna och Storbritannien.

Omfattande strömavbrott

Det är stormen Gerrit som ställer till det i Storbritannien. Runt Manchester har en tornado skadat runt hundra byggnader och lämnat tusentals hushåll utan ström, rapporterar tidningen The Guardian. Totalt har 124 översvämningsvarningar har utfärdats runt om i landet. 15 av dem i Skottland, där det är kraftigt snöfall.

Evakueringar efter regn

Hundratals personer i Tyskland har evakuerats från sina hem på grund av översvämningarna, som orsakats av kraftiga regnfall. Regnet har avtagit – men flodernas höjda vattennivåer gör att flera områden fortfarande är översvämmade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.