Parlamentet i London är stängt och omringat av polis sedan en man kört in i en betongbarriär och skadat flera personer. Foto: Reuters/ Hannah Mckay

Flera skadade efter bilkrasch vid brittiska parlamentet

Uppdaterad
Publicerad

En man har gripits sedan en bil kraschat in i en säkerhetsbarriär utanför det brittiska parlamentet i London, uppger polisen enligt BBC.

Flera fotgängare har skadats, men ingen bedöms ha livshotande skador, enligt Londonpolisen.

Det finns ännu inga uppgifter om bakgrunden till händelsen.

Specialutrustad polis kom snabbt till platsen och grep föraren. Parlamentet är nu stängt och ingen tillåts gå in eller ut ur byggnaden, uppger Sky News. Förutom polis är även räddningstjänst på plats. Tunnelbanestationen Westminster har stängts.

”I det här skedet behandlar vi detta som en terrorhändelse och polisens antiterrorenhet leder nu utredningen”, skriver London-polisen i ett uttalande.

Området runt parlamentet i centrala London har omgärdats av betongbarriärer sedan attacken i Westminster i mars 2017. Då dödades fyra människor när en man körde in i Westminster Bridge. Han knivhögg en polisman till döds och blev sedan själv skjuten och dog på platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.