Foto: TT

Par sålde sin bebis på nätet

Uppdaterad
Publicerad

Ett amerikanskt par har arresterats efter att ha försökt sälja sin fem månader gamla son på annonssajten Craigslist för knappt 30.000 kronor.

Paret, som bor i Elizabethon i Tennessee, hade lagt ut en annons med rubriken ”Fem månader gammal bebis till salu”. Oroliga användare kontaktade lokalpolisen, som i sin tur larmade sheriffkontoret i Greene County.

En agent från kontoret hörde av sig till paret och utgav sig för att vara en intresserad köpare. Det överenskomna priset blev 3.000 dollar, berättar sheriff Pat Hankins för lokaltidningen The Greeneville Sun.

Arresterades efter arrangerat köp

Den civilklädde polisen arrangerade ett möte med paret utanför lågprisbutiken Dollar Store. Föräldrarna fick pengarna och lämnade över bebisen – och blev omedelbart arresterade.

Under måndagen ställdes de inför en första rättegång, misstänkta för grov barnmisshandel och grov försummelse av barn.

Paret ”utsatte medvetet barnet för stor fara och risk för kroppsskada eller död genom att sälja det till en okänd person, en särskilt förkastlig, vidrig och grym handling”, står det i arresteringsordern.

”Det skär i mitt hjärta”

Barnet är nu placerat i myndigheternas vård. Sheriff Pat Hankins berättar att han under sina 34 år på jobbet aldrig varit med om ett liknande fall av människohandel.

– Kan du fatta det? Vi köpte en bebis. Det skär i mitt hjärta, säger Hankins.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.