Slottet Neuschwanstein i närheten av Schwangau. Foto: TT

Par spårlöst försvunnet efter besök på sagoslott

Uppdaterad
Publicerad

Ett kinesiskt par är spårlöst borta efter ett besök på det tyska ”sagoslottet” Neuschwanstein. Trots ett stort sökpådrag är det fortfarande en gåta vart de har tagit vägen.

Kvinnan och mannen, 39 och 37 år, deltog i en gruppresa och besökte det berömda slottet i Schwangau i södra Tyskland på lördagen. De flanerade omkring på egen hand och återvände inte vid utsatt tid. Paret sågs senast när de gick i riktning mot slottet, skriver Die Welt.

Gruppen väntade i drygt två timmar på att paret skulle komma tillbaka innan man kontaktade polisen. Ett stort sökpådrag inleddes, bland annat med helikopter. Men på tisdagen var de fortfarande försvunna, uppger Süddeutsche Zeitung.

Skulle ha rest hem

Paret hade bokat ett rum i Italien efter besöket i Tyskland, men kom inte dit. Gruppen skulle ha flugit tillbaka till Kina från Amsterdam på tisdagen.

Polisen i Bayern ber nu allmänheten om tips.

Slottet Neuschwanstein, som liknar ett sagoslott, har över 1,5 miljoner besökare om året och det är vanligt att turister inte återvänder i tid till bussen. Däremot är det inte vanligt att besökare är borta i flera dagar och inte går att nå på mobilen, uppger en talesperson för polisen i Südschwaben.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.