Parlamentsledamot framför attackerade huset i Kiev: ”Ett helvete”

Uppdaterad
Publicerad

Den ukrainske parlamentsledarmoten, Oleksiy Goncharenko, berättar i Morgonstudion om fortsatta flyg- och robotattacker i Kiev. Han har gått med i det territoriella försvaret i huvudstaden och visar bilder från ett brinnande bostadshus som träffades av rysk eldgivning på tisdagsmorgonen.  

– Den närmaste framtiden är ett helvete. Putins terror mot vanliga människor fortsätter, men vi kommer att vinna, säger han. 

Enligt Oleksiy Goncharenko är motståndet starkt från Kievborna. Många har, liksom han själv, tagit till vapen för att stå emot ryska styrkor. 

– Om ryssarna går in i Kiev kommer vi ge dem ett helvete. Vi kommer inte låta Kiev att falla. 

Likt president Zelenskyj vädjar Goncharenko om stöd från väst.  

– Det är redan ett fullskaligt krig. Om Putin inte stoppas här kommer han att gå vidare till andra områden. Jag vill inte säga till Stockholm, men allt verkar möjligt i det här läget, menar han.

Minst två dödsoffer har rapporterats i samband med morgonens attacker mot Kiev. Se bilder från räddningsarbetet i klippet nedan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.