Flera patruller är på plats i stadsdelen Grönland i Oslo i samband med en polisinsats mot ett hotell. Foto: Geir Olsen/NTB/TT

Stor polisinsats i Oslo – en person skjuten av polis

Uppdaterad
Publicerad

En stor narkotikarelaterad polisinsats har pågått vid ett hotell i stadsdelen Grönland i Oslo under natten mot söndagen.

En man i 20-årsåldern har skjutits av polis, skriver norska VG. Ärendet utreds nu av norska Specialenheten.

Under natten till söndag runt klockan 03 genomförde norsk polis en omfattande insats mot ett hotell i stadsdelen Grönland i Oslo, rapporterar VG.

– I samband med insatsen har polisen avlossat ett skott mot en person. Personen är vid medvetande och får vård, säger operationsledare Sven Christian Lie i ett pressmeddelande, enligt norska tidningen.

Den skjutna är en man i 20-årsåldern, han sköts i överkroppen och har allvarliga skador, skriver VG.

Strax efter klockan 04.30 skriver norska Specialenheten i ett pressmeddelande att de har beslutat att utreda händelsen. Specialenheten kopplas in varje gång som skott avlossas av norsk polis.

Var en narkotikarelaterad insats

Polisinsatsen vid hotellet kopplas till ett narkotikaärende, säger den tillförordnade polischefen Jan Erik Thomassen på en presskonferens under söndagen, rapporterar VG.

– Oslos polisdistrikt har i sommar haft ett ökat fokus på kriminella kretsar som säljer narkotika på Grönland eller i Grönlandsområdet i Oslo. Som ett led i Oslos polisdistrikts insatser genomfördes en riktad aktion i natt.

Polisen hade beslutat att gripa två män som är kända av dem sedan tidigare. Det är en av männen som skjutits, men polisen vill inte kommentera varför de sköt honom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.