Peter Madsens försvarsadvokat Betina Hald Engmark bekräftar för tidningen BT att det var hennes klient som blev attackerad. Foto: TT

Peter Madsen attackerad och misshandlad i fängelset

Publicerad

Kim Walls mördare Peter Madsen har blivit attackerad och misshandlad av en yngre man i det danska fängelset Storstrøm, rapporterar den danska tidningen BT. Nyheten kommer exakt ett år efter att den svenske journalisten bordade Peter Madsens ubåt.

Sedan i går, torsdag, har uppgifter florerat om att en 18-årig man misstänks ha attackerat och misshandlat en 47-årig man inne på det danska fängelset Storstrøm. 47-årige Peter Madsen sitter av sitt livtidsstraff på fängelset, och danska medier har spekulerat i om det är han som blivit överfallen.

Nu har Peter Madsens försvarsadvokat Betina Hald Engmark bekräftat för tidningen BT att det var hennes klient som blev attackerad.

– Jag har precis talat med honom och jag kan bekräfta att han blev överfallen. Han har under omständigheterna klarat sig bra, säger hon till BT.

Hamnade i bråk

Händelsen inträffade under onsdagskvällen, då en konflikt uppstod mellan Peter Madsen och en 18-årig man. Peter Madsen ska ha skadats lindrigt i ansiktet i samband med konflikten. Även polisen i Sydsjälland och Lolland Falster bekräftar att misshandeln ägt rum, men vill inte uppge någon av männens identitet.

– Två intagna på fängelset började bråka med varandra. Den ena utdelade ett slag i ansiktet, och till följd fördes en 47-årig man kortvarigt till sjukhuset, men är nu tillbaka i fängelset. Jag kommenterar inte vad som kan ligga till grund för konflikten eller männens identitet, sa den danska polisen Kim Kliver till BT på torsdagen.

Ett år sedan

Den 10 augusti 2017, för exakt ett år sedan, gick den svenska journalisten Kim Wall ombord på Peter Madsens ubåt. Den 25 april 2018 dömdes Peter Madsen till livstids fängelsestraff för mordet på henne.

Fängelset Storstrøm, där Peter Madsen nu avtjänar sitt straff, stod klart under hösten 2017 och beskrivs som Danmarks säkraste, med avancerat alarm- och övervakningssystem och en sex meter hög ringmur.

Storstrøm har plats för upp till 250 fångar. Foto: Steen Poulsen/Pressbild

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer